Deze Thaise mosselen wil je proberen. De combinatie Thaise specerijen en en verse Zeeuwse mosselen zorgen voor een overheerlijk gerecht.
Ingrediënten voor Frisse Thaise Mosselen met verse groenten
Bereiding
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die drijven of kapot zijn.
- Kook de rijst 10 minuten, giet deze af en laat half afkoelen.
- Schil de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
- Doe de currypasta, de ui en de knoflook in de wok en laat dit 2 minuten op hoog vuur aanbakken, voeg vervolgens de mosselen toe en wok op hoog vuur nog 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en meng het geheel goed door. Laat de mosselen nog 5 minuten doorgaren terwijl je af en toe omschept op laag vuur totdat ze allemaal open zijn gegaan.
- Maak een papje van de maïzena met water en voeg dit toe aan de mosselen. Roer nog 2 minuten goed door, tot de saus is ingedikt.
- Snijd de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes, blancheer de broccoli 4 minuten in kokend water met zout. Houd de paprikareepjes gewoon lekker rauw. Spoel de broccoli kort af onder koud stromend water.
- Snijd de peper door de helft en verwijder de zaadjes, snijd vervolgens de peper in kleine reepjes. Meng de broccoli, de rijst en de paprika met de sesamolie, de sushiazijn en de peperringetjes, en breng op smaak met zeezout.
- Verwijder de mosselen die na het wokken niet zijn opengegaan.
- Schep de mosselen uit de wok op het bord, en meng het vocht uit de pan ook door de salade.
- Serveer de salade lauwwarm naast de mosselen.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen