Frisse salade met gerookte paling en verse snijbiet

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Gerookte paling met snijbiet

Ingrediënten voor Frisse salade met gerookte paling en verse snijbiet

gerookte paling
bos snijbiet
rucola
breaburn appels
witlof
3 kleuren pasta (of een andere soort)
knoflook
sjalot

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Schil de appels en snijd deze samen met de witlof in partjes en plaats op een bakplaat.
  3. Meng de appels en de bietjes met olijfolie, peper en zout en rooster deze in de oven voor 15 minuten.
  4. Kook de pasta ondertussen gaar volgens de verpakking en spoel kort af met water.
  5. Was de stelen en bladeren van de snijbiet, snijd de stelen in vierkantjes en de bladeren in grove stukken.
  6. Pel de knoflook en de sjalot, snijd deze fijn en fruit deze kort aan in de olijfolie.
  7. Voeg eerst de gesneden stelen van de snijbiet toe aan de sjalot, verwarm deze 3 minuten mee en voeg daarna de bladeren toe tot deze geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Haal de witlof en de appel uit de oven en meng deze met de gekookte pasta en breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de pastasalade over het bord, verdeel daarover de gestoofde snijbiet en daarover de gerookte paling die schuin in stukjes is gesneden.
  10. Garneer het geheel af met de rucola.

Dit recept is afkomstig van Boerschappen.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen