Ingrediënten voor Frisse salade met gerookte paling en verse snijbiet
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Bakpan
- Oven met ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appels en snijd deze samen met de witlof in partjes en plaats op een bakplaat.
- Meng de appels en de bietjes met olijfolie, peper en zout en rooster deze in de oven voor 15 minuten.
- Kook de pasta ondertussen gaar volgens de verpakking en spoel kort af met water.
- Was de stelen en bladeren van de snijbiet, snijd de stelen in vierkantjes en de bladeren in grove stukken.
- Pel de knoflook en de sjalot, snijd deze fijn en fruit deze kort aan in de olijfolie.
- Voeg eerst de gesneden stelen van de snijbiet toe aan de sjalot, verwarm deze 3 minuten mee en voeg daarna de bladeren toe tot deze geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de witlof en de appel uit de oven en meng deze met de gekookte pasta en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pastasalade over het bord, verdeel daarover de gestoofde snijbiet en daarover de gerookte paling die schuin in stukjes is gesneden.
- Garneer het geheel af met de rucola.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen.