Ingrediënten voor de fricandeau:
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 takjes tijm, fijngehakt
- 100 gram champignons, in plakjes
- 2 eetlepels boter
- 40 gram bloem
- 50 milliliter rode wijn
- 250 milliliter room
- Peper en zout, naar smaak
- 350 gram varkensfricandeau, 1 stuk
- 300 gram krieltjes, voorgekookt
- Scheut zonnebloemolie
- Beetje peterselie, fijngehakt
Extra benodigdheden:
Aluminiumfolie
Bereiden:
- Bak in een kleine koekenpan de ui, knoflook, tijm en champignonplakjes in 2 eetlepels boter. Voeg daarna de bloem toe en bak deze kort mee. Roer beetje voor beetje de rode wijn en de room door het mengsel en laat dit rustig 3 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout en warm hem weer op als de rest van het gerecht klaar is.
- Bestrooi de fricandeau rondom met peper en zout. Gaar de fricandeau in circa 20 minuten op 140°C in de Airfryer. Leg hem daarna op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en laat de fricandeau dan zo’n 5 minuten rusten.
- Tijdens het garen van de fricandeau kun je de krieltjes in een koekenpan met een scheut zonnebloemolie goudbruin bakken.
- Als de fricandeau heeft gerust kun je het vocht wat op het bord ligt aan de opgewarmde champignonroomsaus toevoegen en doorroeren.
- Serveer de fricandeau in plakjes gesneden met de krieltjes, champignonroomsaus en wat fijngehakte peterselie.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld