Fricandeau met champignonroomsaus

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

fricandeau

Ingrediënten voor de fricandeau:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels boter
  • 40 gram bloem
  • 50 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter room
  • Peper en zout, naar smaak
  • 350 gram varkensfricandeau, 1 stuk
  • 300 gram krieltjes, voorgekookt
  • Scheut zonnebloemolie
  • Beetje peterselie, fijngehakt

 

Extra benodigdheden:
Aluminiumfolie

 

Bereiden:

  1. Bak in een kleine koekenpan de ui, knoflook, tijm en champignonplakjes in 2 eetlepels boter. Voeg daarna de bloem toe en bak deze kort mee. Roer beetje voor beetje de rode wijn en de room door het mengsel en laat dit rustig 3 minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en zout en warm hem weer op als de rest van het gerecht klaar is.
  2. Bestrooi de fricandeau rondom met peper en zout. Gaar de fricandeau in circa 20 minuten op 140°C in de Airfryer. Leg hem daarna op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en laat de fricandeau dan zo’n 5 minuten rusten.
  3. Tijdens het garen van de fricandeau kun je de krieltjes in een koekenpan met een scheut zonnebloemolie goudbruin bakken.
  4. Als de fricandeau heeft gerust kun je het vocht wat op het bord ligt aan de opgewarmde champignonroomsaus toevoegen en doorroeren.
  5. Serveer de fricandeau in plakjes gesneden met de krieltjes, champignonroomsaus en wat fijngehakte peterselie. 

 

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld 

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen