Ingrediënten
- 1 fles azijn met verse frambozen
- Honing
- Zout
- 500 ml zonnebloemolie
Kookgerei: fijne zeef of koffiefilter, steelpan.
Bereiding
In de doos zit een fles witte wijnazijn met verse frambozen. Deze hebben wij gemaakt met het overschot aan frambozen. De frambozen hebben een week geïnfuseerd in de azijn en hebben al hun smaak en kleur afgegeven. Nu is het tijd om de frambozen eruit te zeven en een heerlijke vinaigrette te maken.
- Leg een zeef of natgemaakte* koffiefilter boven een steelpan. Giet hierin de fles azijn leeg. Wacht tot de zeef volledig is leeggelopen en alleen de framboos overblijft.
- Breng de azijn op een laag vuurtje aan de kook. Voeg hier 1 theelepel zout en 2 eetlepels honing aan toe. Roer tot het zout is opgenomen en laat 2 minuten koken.**
- Laat de azijn iets afkoelen en voeg 500 milliliter zonnebloemolie toe.
- Je kunt de vinaigrette nu terug in de schoongemaakte fles gieten.
- Schud de dressing steeds voor gebruik.
*door de koffiefilter nat te maken verzadig je het papier. Hierdoor trekken de smaken niet in het papier maar blijven ze in de azijn.
**Door de azijn te koken stop je het fermentatieproces van de frambozen. Als je dit niet zou doen zou de vinaigrette gaan schimmelen.
Tip: deze dressing is heerlijk in een salade, maar kan ook heel goed warm gebruikt worden. Bijvoorbeeld om gebakken kip mee af te blussen in de pan.