Fluweel zachte soep

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Alsof je een hap in de wolken neemt
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Koolhydraatarm (als dat je ding is) maar rijk gevuld en romig is ie zeker. En ook nog eens vet makkelijk te maken. Lucy: 'Dit is het soort soep dat ik mezelf als pensionado, gehuld in een velours huispak, op de bank zittend, zie eten. Deze soep. En martini’s.' Recept uit 'Dit kookboek is je beste vriend'. Je zou dit recept ook heel eenvoudig vegetarisch of zelfs helemaal vegan kunnen maken. Vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon en kies een plantaardige boter!

Ingrediënten voor Fluweel zachte soep

olijfolie
boter
prei, alleen het witte en licht-groene deel in dikke plakjes
pastinaken, geschild en grof gehakt
bloemkool, grof gehakt
courgettes, grof gehakt
bol knoflook, horizontaal gehalveerd
kippenbouillon
zeezout en vers gemalen zwarte peper
kappertjes, zo droog mogelijk gedept
vers broodkruim

Benodigdheden

Grote pan, staafmixer, koekenpan

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie en de boter in de pan op matig vuur en voeg alle groenten toe als de boter gesmolten is. Bak 15 min tot de groenten zacht beginnen te worden.
  2. Giet de kippenbouillon erbij en laat 30 min pruttelen.
  3. Vis de knoflook uit de pan en knijp het zachte vruchtvlees terug in de soep.
  4. Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Voor de topping verhit je de overige olijfolie in een koekenpan en doe je de kappertjes erbij. Voeg wanneer deze barsten of bruin worden het broodkruim toe en roerbak goudbruin.
  6. Serveer de soep met een de topping en eet smakelijk!

Bestel hier Dit kookboek is je beste vriend

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.