Onze Home Made Chefs zijn fan van pizza’s en flammküchen, ze zijn gemakkelijk te bereiden en het is een feestje om pizza te eten. Hoe leuk is het om meerdere pizza’s te maken en dan lekker met vrienden te eten, zo kan iedereen proeven van de verschillende soorten pizza’s!
Ingrediënten voor Flammküchen met kerrie en garnalen
Bereiding
- Verwarm langzaam de ui, gember, knoflook, chiliringetjes en kerriepoeder in de zonnebloemolie. Als de ui zacht en glazig wordt, mag het mengsel van het vuur. Laat dit afkoelen.
- Zeef het afgekoelde het kerrie-ui mengsel en bewaar de kruiden. De olie bewaar je om deels na het bakken over de flammküchen te sprenkelen. Van de uitgezeefde kerrie en ui meng je een lepel door de crème fraîche.
- Besmeer de flammküchenbodem met de kerrie-crème fraîche. Beleg met de prei, scampi en gruyère. Bestrooi nog met wat peper en zout naar smaak.
- Bak de flammküchen in circa 10 minuten in voorverwarmde oven van 250°C graden.
- Schenk na het bakken nog wat kerrieolie over de flammküchen.
Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld