Fishfingers met cocktailsaus, heerlijk uit de airfryer op Airfriday!
Ingrediënten voor Fishfingers met Cocktailsaus
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 1,5 cm dik en klop het eiwit los. Haal de kabeljauwreepjes dan eerst door de bloem en haal ze daarna, één voor één, door het losgeklopte eiwit en daarna door de paneermeel.
- Besprenkel de gepaneerde kabeljauwreepjes rondom met een beetje zonnebloemolie en frituur ze daarna in de Airfryer goudbruin in circa 8 minuten op 180°C. Draai de fishfingers halverwege de bereidingstijd om.
- Ondertussen kun je de cocktailsaus maken. Meng de eidooiers, witte wijnazijn, tomatenpuree, cognac, suiker en de tomatenketchup in de kom van de staafmixer. Voeg al mixend rustig de 175 ml zonnebloemolie toe. Als de saus klaar is kun je deze op smaak maken met peper en zout.
- Serveer de fishfingers op een snee bruinbrood met little gem, komkommer, tomaat en rode ui. Knijp voor de frisheid wat citroensap over de fishfingers en serveer met de saus.
Het recept voor de fishfingers met cocktailsaus komt uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld