Fishfingers met Cocktailsaus

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Fishfingers met cocktailsaus, heerlijk uit de airfryer op Airfriday!

image.jpeg

Ingrediënten voor Fishfingers met Cocktailsaus

kabeljauw, graatloos
bloem
eiwit
paneermeel
zonnebloemolie
eierdooiers
witte wijnazijn
tomatenpuree
cognac
suiker
tomatenketchup
zonnebloemolie
peper en zout
citroen
bruinbrood
little gem
komkommer
tomaat
rode ui

Bereiding

  1. Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 1,5 cm dik en klop het eiwit los. Haal de kabeljauwreepjes dan eerst door de bloem en haal ze daarna, één voor één, door het losgeklopte eiwit en daarna door de paneermeel.
  2. Besprenkel de gepaneerde kabeljauwreepjes rondom met een beetje zonnebloemolie en frituur ze daarna in de Airfryer goudbruin in circa 8 minuten op 180°C. Draai de fishfingers halverwege de bereidingstijd om.
  3. Ondertussen kun je de cocktailsaus maken. Meng de eidooiers, witte wijnazijn, tomatenpuree, cognac, suiker en de tomatenketchup in de kom van de staafmixer. Voeg al mixend rustig de 175 ml zonnebloemolie toe. Als de saus klaar is kun je deze op smaak maken met peper en zout.
  4. Serveer de fishfingers op een snee bruinbrood met little gem, komkommer, tomaat en rode ui. Knijp voor de frisheid wat citroensap over de fishfingers en serveer met de saus.

Het recept voor de fishfingers met cocktailsaus komt uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen