1 dinnerparty, 4 vegetariërs, wat maak je? Dit is Elise's ultieme hoofdgerecht tijdens de koude kerstdagen.
Ingrediënten voor Met feta gevulde prei met tofu crumble en granaatappel
Benodigdheden
Aluminiumfolie, keukenmachine, bakplaat, koekenpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd intussen een stukje van de platte kant van de bol knoflook, zodat de teentjes zichtbaar zijn. Leg de bol op een vel aluminiumfolie en besprenkel met een halve el olijfolie. Bestrooi met peper en zout en wikkel de knoflook in de folie.
- Leg het knoflookpakketje in het midden van de voorverwarmde oven en rooster 45 minuten totdat de knoflook zacht is. Haal de knoflook uit de oven, verwijder de folie en laat afkoelen. Knijp de afgekoelde, geroosterde knoflook uit de velletjes. Doe samen met de feta, de crème fraîche en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en mix tot een gladde substantie. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Dep voor de tofu crumble de tofu droog met keukenpapier en druk het overtollige vocht eruit. Verkruimel de tofu boven een kom in kleine stukjes. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de ras el hanout en het uienpoeder en meng goed. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de preien in de lengte in, dus niet helemaal doormidden. Was de preien onder koud stromend water en dep ze goed droog. Leg de preien op een bakplaat. Besprenkel 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de preien 15-20 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Verwarm intussen voor de tofu crumble een koekenpan zonder vetstof en laat deze flink heet worden. Voeg de tofu toe en bak 5-10 minuten totdat de tofu krokant is. Blijf continu omscheppen, zodat hij niet aanbakt.
- Haal de preien uit de oven en vul ze met het fetamengsel. Bestrooi met de tofu crumble en de granaatappelpitjes.