Ingrediënten voor Falafel met couscoussalade, hummus én pita
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- 100 ml water
- Frituur of bakpan
- Kookpannetje
- Bekken
- Staafmixer
Bereiding
Couscoussalade
- Doe de couscous in een grote kom. Breng het de bouillon aan de kook en schenk over de couscous. Dek af en laat 8 min staan.
- Snijd de tomaatjes in kwartjes, snipper de rode ui en snijd de komkommer in blokjes
- Meng de groenten door de lauwwarme couscous.
- Breng de salade op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.
Falafel
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Pel en snipper de uien. Pluk en hak de peterselie en koriander.
- Voeg de uien, peterselie, koriander, ras el hanout en het sap van een halve citroen toe aan de kikkererwten. Pureer de kikkererwten met een staafmixer.
- Roer het bakpoeder en het paneermeel erdoor.
- Vorm er 8 gelijkmatige balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit een laagje olie (ongeveer 3 centimeter) in een hoge pan. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ook helemaal zelf de hummus maken? Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je een basic hummus maakt.