Falafel met couscoussalade, hummus én pita

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Ingrediënten voor Falafel met couscoussalade, hummus én pita

Ingrediënten couscous salade
couscous
groentebouillon
Marrokkaanse kruiden
rode ui
cherrytomaatjes
komkommer
Ingrediënten falafel
kikkererwten uit pot
ui
peterselie
koriander
ras el hanout
bakpoeder
paneermeel

Benodigdheden

Bereiding

Couscoussalade

  1. Doe de couscous in een grote kom. Breng het de bouillon aan de kook en schenk over de couscous. Dek af en laat 8 min staan.
  2. Snijd de tomaatjes in kwartjes, snipper de rode ui en snijd de komkommer in blokjes
  3. Meng de groenten door de lauwwarme couscous.
  4. Breng de salade op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.

Falafel

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Pel en snipper de uien. Pluk en hak de peterselie en koriander.
  3. Voeg de uien, peterselie, koriander, ras el hanout en het sap van een halve citroen toe aan de kikkererwten. Pureer de kikkererwten met een staafmixer.
  4. Roer het bakpoeder en het paneermeel erdoor.
  5. Vorm er 8 gelijkmatige balletjes ter grootte van een walnoot van.
  6. Verhit een laagje olie (ongeveer 3 centimeter) in een hoge pan. Frituur de balletjes in porties van 4-5 goudbruin in ca. 3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ook helemaal zelf de hummus maken? Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je een basic hummus maakt.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen