Ethiopisch gekruide aubergine met yoghurtkruidensaus van juutlovesfood

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit auberginerecept van Juutlovesfood heeft heerlijke Ethiopische invloeden.

gegrilde aubergine

Ingrediënten voor Ethiopisch gekruide aubergine met yoghurtkruidensaus van juutlovesfood

Ingrediënten geroosterde aubergine
aubergine, in de lengte gehalveerd
extra vierge olijfolie
zwarte peper
berber kruiden
Ingrediënten kruidenyoghurtsaus
sojayoghurt
citroensap
verse peterselie, fijngehakt
verse basilicum, fijngehakt
verse zwarte peper
fijn Keltisch zeezout

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd met een scherp mes een kriskras patroon in beide auberginehelften. Snijd niet dieper dan halverwege de aubergine anders verlies je alle lekkere auberginesappen en ingewreven kruiden.
  3. Wrijf elke aubergine helft in met 3 eetlepels olijfolie en voeg de peper, zout en berberkruiden toe.
  4. Bekleed de ovenplaat met een bakpapiertje en plaats de helften van de aubergines de plaat met de opengesneden kant naar boven.
  5. Rooster de auberginehelften 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. De aubergine is klaar als het vlees zacht en romig is.
  6. Terwijl de aubergine in de oven staat, bereid je de yoghurtsaus door eenvoudigweg alle ingrediënten in een kleinere kom te doen en goed te mengen. Als je klaar bent, zet je de saus opzij.
  7. Haal de aubergine uit de oven en leg de helften op een bord, voeg wat yoghurtsaus toe en maak het gerecht af met eetbare viooltjes.

 

Tip: je kunt berberkruiden kopen in de supermarkt, maar als je tijd en zin hebt kun je het ook zelf maken, het smaakt zoveel beter! Hier is het recept van mijn zelfgemaakte mix:

Berber kruidenmix – deel 1:

  • 10 teentjes knoflook
  • 5 theelepels korianderzaadjes
  • 4 theelepels fenegriekzaden
  • 4 theelepels zwarte peperkorrels
  • 4 theelepels pigmentkorrels
  • 12 kardemomzaden (schil verwijderd)
  • 4 theelepels grof Keltisch zeezout

Berber kruidenmix – deel 2:

  • 9 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels knoflookpoeder
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 4 theelepels cayennepoeder

Bereiden:

  1. Maal in een vijzel het eerste deel van de kruidenmix fijn. Voeg het tweede deel van de kruidenmix toe en meng goed. Bewaar in een glazen weckpot in een donkere opslagkast.

Meer lekkere recepten van Juutlovesfood bekijken? Klik hier!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen