Ingrediënten voor Eenpansgerecht: Spanish tortilla van leftovers
Benodigdheden
Ovenbestendige pan van ongeveer 20-25 cm of koekenpan met deksel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de uien in een pan in wat olijfolie tot ze licht gekleurd zijn, voeg de gerookte paprikapoeder toe. Breek de eieren in een ruime kom, klop ze los en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de krokante aardappel leftovers en de gebakken uien toe aan de kom met ei.
- Bekleed de ovenbestendige pan met bakpapier. Schenk het eimengsel in de pan en bak het ei gaar in de oven voor ongeveer 10 -15 minuten. Als je geen ovenbestendige pan hebt, bak de tortilla 15-20 minuten op laag vuur aan de ene kant, gebruik de deksel of een bord om de tortilla om te draaien en bak de andere kant ook 5-10 minuten. Serveer eventueel met leftovers van de rauwe pompoensalade