Eenpans tomatenrisotto met Parmezaan

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze makkelijke tomatenrisotto heeft geen uren aan voorbereiding nodig. Alles wat je hoeft te doen is de tomaten snijden, de knoflook hakken, de ui snipperen en de Parmezaan raspen. Van daar af aan vindt de magie in de pan plaats. Het opruimen neemt echter ook niet heel veel van je tijd in beslag: het voordeel van een eenpansmaaltijd.

Ingrediƫnten voor Eenpans tomatenrisotto met Parmezaan

tomaten
knoflook
ui
boter
risottorijst
groentenbouillon
Parmezaan + extra voor garnering
cherrytomaten
basilicum

Benodigdheden

Bereiding

  1. Bereid de bouillon in de kookpan, snijd de tomaten in kleine blokjes en rasp de Parmezaan. Pel en hak de knoflook en snipper de ui. Verwarm in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en bak de ui en de knoflook ongeveer 5 min. tot goudbruin. Voeg de tomaten toe aan de pan en laat 8-10 min koken.
  2. Voeg een eetlepel boter toe aan het tomaten-ui-knoflook mengsel en doe hier de risottorijst bij. Roer dit voor 3-4 minuten regelmatig door op middel-laag vuur.
  3. Zet het vuur iets hoger, voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20-25 min.
  4. Zet, als de risotto gaar is, het vuur uit en roer de geraspte Parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Snijdt de cherrytomaten door de helft en besprenkel deze met een klein beetje olijfolie en zout en verdeel deze over de risotto. rasp voor de finishing touch extra Parmezaan en en snijd de basilicum in reepjes en garneer over de risotto.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.