Deze makkelijke tomatenrisotto heeft geen uren aan voorbereiding nodig. Alles wat je hoeft te doen is de tomaten snijden, de knoflook hakken, de ui snipperen en de Parmezaan raspen. Van daar af aan vindt de magie in de pan plaats. Het opruimen neemt echter ook niet heel veel van je tijd in beslag: het voordeel van een eenpansmaaltijd.
Ingrediënten voor Eenpans tomatenrisotto met Parmezaan
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Kookpan
- Pan met dikke bodem
Bereiding
- Bereid de bouillon in de kookpan, snijd de tomaten in kleine blokjes en rasp de Parmezaan. Pel en hak de knoflook en snipper de ui. Verwarm in een pan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en bak de ui en de knoflook ongeveer 5 min. tot goudbruin. Voeg de tomaten toe aan de pan en laat 8-10 min koken.
- Voeg een eetlepel boter toe aan het tomaten-ui-knoflook mengsel en doe hier de risottorijst bij. Roer dit voor 3-4 minuten regelmatig door op middel-laag vuur.
- Zet het vuur iets hoger, voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20-25 min.
- Zet, als de risotto gaar is, het vuur uit en roer de geraspte Parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Snijdt de cherrytomaten door de helft en besprenkel deze met een klein beetje olijfolie en zout en verdeel deze over de risotto. rasp voor de finishing touch extra Parmezaan en en snijd de basilicum in reepjes en garneer over de risotto.