Ingrediënten voor Eclairs met mokka crème
Benodigdheden
- Zout
- Spatel
- Keukenmachine
- Spuitzak met spuitmondje 1 cm
- Bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat
Bereiding
Soezen;
- Verwarm de oven voor op 190 graden °C. Breng het water, melk en boter in een pan aan de kook.
- Neem de pan van het vuur, voeg onmiddellijk de bloem en het een snuf zout toe en roer goed door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt
- Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag over in een mengkom. Klop eerst de ergste hitte van het beslag af.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
- Doe het beslag in de spuitzak en spuit het in langwerpige banen van 5 cm op de bakplaat. Bestrijk de het beslag met gesmolten boter en trek met behulp van een vork dunne strepen over het beslag. Dit voorkomt dat het beslag gaat “wildbakken”. Bak de soezen in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar en laat ze in de oven afkoelen.
- Bak de soezen nogmaals op 190 °C, ongeveer 20 minuten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen. Laat ze afkoelen.
Crème;
- Klop de boter met een beetje warm water en poedersuiker op hoge stand tot deze wit wordt.
- Voeg kleine beetjes koffiepoeder toe tot de gewenste smaak.
- Snijd de soezen in de lengte door de helft.
- Schep de crème in een spuitzak met glad spuitmondje.
- Spuit op de onderkant van de eclair de creme en leg de bovenkant er zachtjes terug op. garneer ze af met een beetje gesmolten chocolade.
print recept