Ingrediënten voor Dulce de leche frambozentaartjes
Benodigdheden
- Snufje zout
- Oven met bakplaat
- Kookpan met deksel, (evt. gasbrander)
Bereiding
- Kook het blikje gecondenseerde melk 3 uur in een pan met een deksel. Let wel op dat het blikje constant onder blijft staan. Laat het blikje nu eerst goed afkoelen voor je hem open maakt. (3 uur op kamertemperatuur of 1 uur in koud water)
- Haal de tot karamel gekookte gecondenseerde melk uit het blikje en meng met het grove zeezout.
- Verwarm de oven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eiwitten en het zout in een vetvrije kom op. Voeg als de eiwitten schuimig beginnen te worden geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf doorkloppen tot de eiwitten stijf zijn en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de poedersuiker en de frambozenpuree door de meringue en doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 1 cm millimeter.
- Vul de gebaksbodempjes met de gezouten dulce de leche. En spuit de frambozen merengue in dopjes op de taartjes.
- Brand voor een leuk effect, voor het drogen de merengue kort af met een brander en plaats daarna 2 uur in de oven op 90 °C.
- Laat de taartjes afkoelen en je hebt een krokant taartje met een smeuïge vulling.
print recept