Driekleuren quinoa jambalaya met kip en chorizo

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

quinoa jamabalaya HMC

Ingrediënten voor Driekleuren quinoa jambalaya met kip en chorizo

rode ui, gesnipperd
winterpeen, geschild en in blokjes
tomaten, in blokjes
chorizo, in blokjes
rode paprika, in blokjes
kippendijen, in grove stukken
3 kleuren quinoa
gerookte paprikapoeder
blikje tomatenpuree
Burrito kruidenmix
kippenbouillon

Benodigdheden

Bereiding

  1. Bak in een scheutje olijfolie de kippendijblojes goudbruin in een hete pan. Voeg de burritokruiden, de gerookte paprikapoeder toe en bak deze even kort mee. Voeg de chorizo toe en bak mee tot ze een beetje krokant worden, voeg daarna de tomaten puree toe bak kort aan en als laatst de gesneden groenten. Bak het geheel voor ca. 3 min aan
  2. Voeg de ongekookte quinoa en de kippenbouillon toe en laat dit geheel ca. 20 minuten sudderen en een beetje inkoken. Controleer of de kip en de quinoa gaar zijn en laat anders nog even kort sudderen tot deze wel gaar zijn. Maak eventueel af met peterselie en dien op.

TIP! Speel een beetje met de deksel wel en niet op de pan zodat het vocht grotendeels is verdampt als de kip en de quinoa gaar zijn.
TIP2! Geen fan van quinoa? Ruil de quinoa dan in voor langgraanrijst! Voeg dan 1L groente bouillon in 2 keer toe.
TIP3! Een beetje feta en verse kruiden bovenop doet wonderen!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen