Ingrediënten voor Driekleuren quinoa jambalaya met kip en chorizo
Benodigdheden
- Peper en zout
- 500 ml water voor bouillon
- Hapjespan met deksel
Bereiding
- Bak in een scheutje olijfolie de kippendijblojes goudbruin in een hete pan. Voeg de burritokruiden, de gerookte paprikapoeder toe en bak deze even kort mee. Voeg de chorizo toe en bak mee tot ze een beetje krokant worden, voeg daarna de tomaten puree toe bak kort aan en als laatst de gesneden groenten. Bak het geheel voor ca. 3 min aan
- Voeg de ongekookte quinoa en de kippenbouillon toe en laat dit geheel ca. 20 minuten sudderen en een beetje inkoken. Controleer of de kip en de quinoa gaar zijn en laat anders nog even kort sudderen tot deze wel gaar zijn. Maak eventueel af met peterselie en dien op.
TIP! Speel een beetje met de deksel wel en niet op de pan zodat het vocht grotendeels is verdampt als de kip en de quinoa gaar zijn.
TIP2! Geen fan van quinoa? Ruil de quinoa dan in voor langgraanrijst! Voeg dan 1L groente bouillon in 2 keer toe.
TIP3! Een beetje feta en verse kruiden bovenop doet wonderen!