Ingrediënten:
Bodem:
- 85 gram geroosterde amandelen
- 65 gram cashewnoten
- 50 gram gedroogde kokos
- 145 gram dadelpasta (of 8 medjoul-dadels zonder pit)
- Snuf zout
Vulling:
- 210 gram geweekte cashewnoten
- 1 blikje kokosmelk
- Sap van 3 limoenen
- Rasp van 1 limoen
- 3 eetlepels kokosolie
- 170 gram rijstsiroop
Garnering:
- Rasp van 1 limoen
- Vlierbloesem
- Eetbare bloemen zoals viooltjes
Extra nodig: taartvorm van 26 centimeter, Staafmixer, Hakmolen of Blender.
Bereiden:
- Vermaal voor de bodem in een hakmolen de geroosterde amandelen tot kleine stukjes. Haal de amandelen uit de molen en herhaal met de cashewnoten. Voeg de amandelen weer toe, samen met de kokos, dadelpasta en een snuf zout en vermaal in de hakmolen tot een kleverig deeg. Voeg wat water toe als het te droog is.
- Druk het deeg in een taartvorm van 26 cm. De bodem mag lekker dun zijn.
- Pureer voor de vulling de cashewnoten, kokosmelk, limoen sap en -rasp, kokosolie en rijstsiroop tot een romig mengsel.
- Giet de vulling in de taartvorm en bestrooi rijkelijk met limoenrasp.
- Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
- Haal de taart 30 minuten voor serveren uit de vriezer. Decoreer met vlierbloesem en eetbare bloemetjes.