Gewokte eendenborst met mandarijn, spinazie en amandel. Eendenborst is heerlijk en erg delicaat, zorg dan ook dat je deze niet te gaar bakt maar mooi rosé laat.
Ingrediënten voor Eendenborst, amandel, mandarijn en spinazie. Het gerecht voor vanavond
Benodigdheden
- Arachideolie
- Peper en zout
- Wokpan
Bereiding
- Snijd de eendenborst in blokjes van 2,5 bij 2,5 centimeter.
- Pel en hak de knoflook. Snijd de lente-uien in schuine stukken van circa 3 centimeter.
- Verhit de een klein scheutje arachideolie in de wok. Wok de eendenborst in circa 3 minuten op hoog vuur goudbruin.
- De eend is goed als hij nog terugveert, als je te lang wokt heb je kans dat de eendenborst te gaat wordt.
- Haal de eendenborst uit de pan en zet apart.
- Rasp de schil van de helft van mandarijnen over de eendenborst.
- Pel de helft mandarijnen en haal de partjes uit elkaar, halveer de andere helft.
- Fruit in het vet wat nog in de wok achter is gebleven de lente-ui en knoflook circa 1 minuut.
- Knijp de gehalveerde mandarijnen uit en blus de lente-ui en knoflook af.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, tot deze geslonken is.
- Voeg de eendenborst en de mandarijnpartjes toe en meng kort door.
- Breng op smaak met zout en peper. Hak de geroosterde amandelen en serveer over de wok.
Tip: Deze wokschotel is heerlijk bij gebakken aardappeltjes of pasta