Je kunt mij wakker maken voor deze cakejes, zeker als ze net warm uit de oven komen! Het zoete en kruidige van de cakejes met de zoete karamelsaus maken ze tot een delicatesse om je vingers bij af te likken. Heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de thee - SUE
Let op; Dit recept is voor 9 dadelcakejes!
Ingrediënten voor Dadelcakejes met karamelsaus
Benodigdheden
foodprocessor, kleine tulbandbakvormen (diam. 7cm), spuitzak
Bereiding
- Meng in een foodprocessor de dadels met het hete water en de baking soda. Laat dit mengsel 15 minuten staan zodat de baking soda zijn werk kan doen.
- Verwarm de oven voor tot 175°C hetelucht of 195°C elektrisch.
- Roer in een kom de glutenvrije bloem, kokosbloesemsuiker, kaneel, nootmuskaat, het bakpoeder, zout en vanillemerg door elkaar.
- Meng het dadelmengsel nogmaals in de foodprocessor en voeg de kokosolie toe. Meng nogmaals goed door.
- Doe het dadelmengsel en de lijnzaadeieren bij het droge mengsel in de kom en meng tot een beslag. (Voor de lijnzaadeieren; roer het gemalen lijnzaad en water goed door elkaar en laat voor 5 minuten staan)
- Verspreid het beslag over de tulbandvormen. Je kunt dit het best met een spuitzak doen. Zet de dadelcakejes 20 minuten in de oven.
- Maak intussen de karamelsaus. Meng alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur. Laat de karamelsaus onder regelmatig roeren 4 minuten inkoken tot een dikke, stroopachtige substantie.
- Haal de tulbandvormen uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cakejes uit de bakvorm en prik een aantal gaatjes in de bovenkant. Giet hier de karamelsaus over en serveer meteen.
Nog meer zoete recepten maken, maar dan zonder suiker? Je besteld het boek hier via Becht.nl.