Dadelcakejes met karamelsaus

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
TIP DIT IS HET PERFECTE DESSERT! LEG WAT REEPJES SINAASAPPELSCHIL OP DE CAKEJES VOOR EEN NOG FEESTELIJKERE TWIST!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Je kunt mij wakker maken voor deze cakejes, zeker als ze net warm uit de oven komen! Het zoete en kruidige van de cakejes met de zoete karamelsaus maken ze tot een delicatesse om je vingers bij af te likken. Heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de thee - SUE

Let op; Dit recept is voor 9 dadelcakejes!

Ingrediënten voor Dadelcakejes met karamelsaus

dadels, ontpit
heet water
baking soda
glutenvrije bloem
kokosbloesemsuiker
kaneel
gemalen nootmuskaat
bakpoeder
zout
vanillemerg
kokosolie, gesmolten
Lijnzaadei
gemalen lijnzaad
water
Voor de karamelsaus
kokosbloesemsuiker
kokosmelk
vanillemerg

Benodigdheden

foodprocessor, kleine tulbandbakvormen (diam. 7cm), spuitzak

Bereiding

  1. Meng in een foodprocessor de dadels met het hete water en de baking soda. Laat dit mengsel 15 minuten staan zodat de baking soda zijn werk kan doen.
  2. Verwarm de oven voor tot 175°C hetelucht of 195°C elektrisch.
  3. Roer in een kom de glutenvrije bloem, kokosbloesemsuiker, kaneel, nootmuskaat, het bakpoeder, zout en vanillemerg door elkaar.
  4. Meng het dadelmengsel nogmaals in de foodprocessor en voeg de kokosolie toe. Meng nogmaals goed door.
  5. Doe het dadelmengsel en de lijnzaadeieren bij het droge mengsel in de kom en meng tot een beslag. (Voor de lijnzaadeieren; roer het gemalen lijnzaad en water goed door elkaar en laat voor 5 minuten staan)
  6. Verspreid het beslag over de tulbandvormen. Je kunt dit het best met een spuitzak doen. Zet de dadelcakejes 20 minuten in de oven.
  7. Maak intussen de karamelsaus. Meng alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur. Laat de karamelsaus onder regelmatig roeren 4 minuten inkoken tot een dikke, stroopachtige substantie.
  8. Haal de tulbandvormen uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cakejes uit de bakvorm en prik een aantal gaatjes in de bovenkant. Giet hier de karamelsaus over en serveer meteen.

Nog meer zoete recepten maken, maar dan zonder suiker? Je besteld het boek hier via Becht.nl.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen