Voor de luxepoezen en lunchfanaten: Kirsten windt er geen doekjes om en pakt graag uit. Een lunch met de hoofdletter L, waardoor je je eventjes waant op de Place du Tertre. We zeggen het je, scheelt weer een retourtje Parijs. Bon Appétit!
Ingrediënten voor Croque Monsieur à la KirKookt
Benodigdheden
koekenpan, kookpan, garde
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Smelt eerst de boter in een pan en voeg vervolgens de bloem toe. Roer dit goed, zodat de roux niet aanbak. Schenk de melk er al roerend bij en mix het geheel met een garde. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door tot een bechamelsaus.
- Meng de mayonaise met de mosterd. Bak vier sneetjes brood in de pan krokant aan 1 zijde. Smeer, de niet gebakken kanten, van de sneetjes brood in met de mosterdmayonaise en beleg met een plak ham. Besmeer de andere vier plakken, aan 1 zijde, in met de bechamelsaus. Leg met de bechamel-besmeerde kant onder, bovenop de snee met mosterdmayonaise en ham.
- Besmeer de bovenkant van de croque met de rest van de bechamel en overgebleven kaas. Zet dit voor 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met tijm.