Croissant lente-tiramisu met limoncello en aardbei

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Er zijn 3 redenen waarom je tiramisu zou moeten toevoegen aan je lijst met favoriete desserts: het kan eindeloos worden aangepast aan de grootte van je etentje, het huidige seizoen én aan wat je in je voorraad kast hebt staan. Deze croissant-lente tiramisu met limoncello en aardbei is het perfecte voorbeeld.
Croissant lente-tiramisu met limoncello en aardbei

Ingrediënten voor Croissant lente-tiramisu met limoncello en aardbei

Danerolles Croissants Classic
Limoncello
citroen
mascarpone
volle yoghurt
vanillestokje
poedersuiker
aardbeien
witte chocolade

Benodigdheden

Bereiding

  1. Bak de croissantjes normaal af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen.
  2. Meng in een bekken de mascarpone met yoghurt, poedersuiker, binnenkant van het vanillestokje en het sap van een citroen tot een gladde massa.
  3. Snijd de croissantjes in de lengte doormidden en leg de onderkant van de croissant met de snijkant naar boven in de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Besprenkel de croissantjes met een ruime hoeveelheid van de limoncello zodat de croissantjes goed nat zijn.
  5. Schep het mascarponemengsel over de croissantjes en smeer dit goed uit over de schaal.
  6. Leg de bovenkant van de croissants, met de snijkant naar beneden, op het mascarponemengsel. Besprenkel opnieuw met limoncello en bedek met het overgebleven mascarponemengsel.
  7. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer ze, verdeel deze over de schaal en rasp de witte chocolade over de tiramisu.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen