Er zijn 3 redenen waarom je tiramisu zou moeten toevoegen aan je lijst met favoriete desserts: het kan eindeloos worden aangepast aan de grootte van je etentje, het huidige seizoen én aan wat je in je voorraad kast hebt staan. Deze croissant-lente tiramisu met limoncello en aardbei is het perfecte voorbeeld.
Ingrediënten voor Croissant lente-tiramisu met limoncello en aardbei
Benodigdheden
Bereiding
- Bak de croissantjes normaal af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen.
- Meng in een bekken de mascarpone met yoghurt, poedersuiker, binnenkant van het vanillestokje en het sap van een citroen tot een gladde massa.
- Snijd de croissantjes in de lengte doormidden en leg de onderkant van de croissant met de snijkant naar boven in de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is.
- Besprenkel de croissantjes met een ruime hoeveelheid van de limoncello zodat de croissantjes goed nat zijn.
- Schep het mascarponemengsel over de croissantjes en smeer dit goed uit over de schaal.
- Leg de bovenkant van de croissants, met de snijkant naar beneden, op het mascarponemengsel. Besprenkel opnieuw met limoncello en bedek met het overgebleven mascarponemengsel.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer ze, verdeel deze over de schaal en rasp de witte chocolade over de tiramisu.