Croissant aux amandes van HMC Isabelle

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

croissantauxamandes LeRine HMC

Ingrediënten voor Croissant aux amandes van HMC Isabelle

Croissants
Ingrediënten siroop
poedersuiker
water
rum aroma (of bruine rum)
Ingrediënten amandelspijs
poedersuiker
amandelmeel
ei
boter (gesmolten)
zout
Ingrediënten topping
Amandelschaafsel
Poedersuiker

Bereiding

  1. Je kunt de croissant maken volgens het recept van LeRine of je koopt kant-en-klare croissants.
  2. Voeg de poedersuiker, water en de rum in een steelpannetje en meng dit door elkaar. Verhit het mengsel kort tot het bijna gaat koken.
  3. Mix in een grote kom de poedersuiker, amandelmeel, snuf zout en de eieren. Voeg daarna de gesmolten boter toe als het goed gemengd is. Let op: de boter mag niet warm of heet zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Snijd de croissants in de lengte open en bestrijk de binnenkant met de siroop. Voeg daarna een flinke lepel toe van het amandelmengsel. Vouw de croissant dicht en voeg een beetje amandelspijs over de bovenkant.
  6. Bestrooi de croissants met amandelschaafsel en bak de croissants in 12-14 minuten gaar.
  7. Laat de croissant afkoelen en bestrooi ze ruim met poedersuiker.
  8. Bon Appétit!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.