Crispy zalmbowl

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

34-35 Crispy zalmbowl. klein formaatjpg.jpg

Ingrediënten voor Crispy zalmbowl

olijfolie
zalmfilet, met vel, zonder graten
dressing (bv Poke-zendressing)
avocado, in kwarten en geschild
zwart en wit sesamzaad, geroosterd
kool, fijngesneden of gesnipperd
magnetron-zilvervliesrijst
radijsjes, geschaafd
Libanese (korte) komkommers - snoepkomkommer
lente-uitjes, alleen het groene deel, in ringentjes
gedopte, gekookte edamame
krokante zeewiersnacks (nori snack)
zeewiersalade
ingelegde gember
een minihandje korianderblaadjes
halfzachtgekookte eieren, gepeld
optionele ingrediënten: togarashi, furikake, wasabi en kewpie

Bereiding

  1. Begin met een koude pan, doe de olie erin, leg de zalmfilet op het vel in de pan en bak 5-7 minuten op matig vuur, tot het vel goudbruin is. Keer de zalm om en haal de pan van het vuur. De restwarmte van de pan doet de rest. Ik heb mijn vis het liefst medium-rauw, maar als je van wat meer doorbakken houdt moet je hem 2 minuten langer bakken voordat je de pan van het vuur haalt.
  2. Laat de zalm afkoelen, trek het vel eraf en scheur dit in stukjes. (Als het vel nog niet krokant genoeg is, kun je het even opbakken en in stukjes breken.) Snijd de vis in blokjes en maak ze aan met wat zendressing. Bewaar de rest van de dressing om over de salade te sprenkelen.
  3. Doop de zijkanten van de parten avocado in koud water en druk ze vervolgens in de sesamzaadjes. Leg alle andere ingrediënten (behalve de eieren) netjes op de schaal. Snijd de eieren vlak voor het serveren in de lengte door- midden en leg ze erop.

 

Ingrediënten Poke-zendressing

  • 1 tl honing
  • 1 tl rijstwijnazijn
  • 125 ml mirin (zoete rijstwijn) 3 el sojasaus
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el geraspte gemberwortel 2 el in ringetjes gesneden
  • lente-ui
  • 1 tl sesamzaad

Als de honing niet vloeibaar is moet je hem een beetje opwarmen.
Doe alle ingrediënten in een pot en schud ze goed door elkaar.
Bewaar de dressing maximaal een week in de koelkast.

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.