Crêpes Suzettes met een scheutje sinaasappellikeur

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Hét ideale nagerecht
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Crêpes Suzettes met een scheutje sinaasappellikeur

Ingrediënten flensjesbeslag
bloem
suiker
mespunt zout
melk
eieren
boter, gesmolten
Ingrediënten suzettesaus
suiker
roomboter
sinaasappels
citroen
Overig
bollen roomijs

Benodigdheden

Bereiding

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg al roerend door de melk, zorg dat je geen klontjes krijgt. Voeg de eieren en vervolgens de gesmolten boter toe.
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Bak flinterdunne flensjes tot het beslag op is.
  3. Karamelliseer voor de saus beetje bij beetje de suiker. Voeg de boter toe en roer door. Voeg de rasp en sap toe van 2 sinaasappels en 1 citroen.  Kook even door tot een gladde saus.
  4. Schil de overige sinaasappels en snijd de partjes eruit. Voeg toe aan de saus. Serveer de saus bij met de warme flensjes en serveer met een bol vanille-ijs.

Tip

Je kunt de flensjes prima van te voren maken. Wil je ze lang bewaren? Vries ze in maar zorg dat er tussen elk flensje een laagje plasticfolie ligt en verpak ze goed, anders drogen ze uit.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen