Couscoussalade met scampi en tahinidressing

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

 Een kwestie van kort en bondig snijwerk en alle ingrediënten bij elkaar voor een makkelijke salade.
Couscous scampi 6.jpg

Ingrediënten voor Couscoussalade met scampi en tahinidressing

Griekse yoghurt
knoflook, fijngehakt
tahini
citroensap
veldsla
verse basilicum
gedroogde basilicum
olijfolie
druppels tabasco
versgemalen peper en zout
couscous
rode paprika, in kleine blokjes
venkel, fijngesneden
kleine rode ui, gesnipperd
scampi
scampi's
barbecue kruidenmix

Benodigdheden

8 satésprikkers

Bereiding

  1. Mix voor de dressing de Griekse yoghurt samen met de knoflook, de tahini, het citroensap, de basilicum, 1 el olijfolie en de tabasco. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  2. Bereid de couscous volgens de verpakking. Meng vervolgens de paprika, venkel en rode ui met de gare couscous en breng op smaak met 1 el olijfolie en peper en zout. Zet opzij. Meng hier vlak voor het serveren de veldsla doorheen.
  3. Pel de scampi's en maak ze schoon. Marineer deze met 2 el olijfolie en de barbecuekruiden. Steek aan een satéprikker 3 scampi's en herhaal dit bij de overige 7 prikkers. Bak de scampispiesjes aan beide kanten gaar.
  4. Schep de couscous salade op de borden, verdeel de scampispiesjes en maak af met de dressing.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen