For the love of cob, try these! Deze, met boter overgoten maiskolven aan een stokkie, zijn een lente/zomer musthave. Wij geven je 3 varianten zodat je de komende tijd op iedere dinnerparty toch net iets anders voor kan schotelen. We beginnen de linkervariant. Niet voor de bange poeperds, maar eentje waar je je tanden moet durven inzetten. Zo gauw je deze eenmaal geproefd hebt wil je niks anders meer.
Ingrediënten voor Corn on the cob | just Chili-ng
Bereiding
- Bereid eerst de sausmix door de gesmolten boter te mengen met de chilisaus, sriracha, limoensap, knoflook en een beetje zout.
- Verhit je (bbq)grill tot middelhoog vuur. Grill de mais en draai om de 2 minuten om. Smeer tussen het draaien door de maïs in met de chili-limoen-boter mix, tot-ie een verkleurd. Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.
- Verwijder van grill en smeer er nog een beetje van de mix overheen en besprenkel eventueel met de paprikapoeder en gesneden rode peper.