Ingrediënten voor Cordon Bleu van kalkoen met gestoofde andijvie en truffel-aardappelstamppot
Bereiding
- Snijd de kalkoen in 2 dunne plakken, en sla ze met een pannetje tussen 2 folietjes nog iets platter tot een soort schnitzels.
- Schaaf met een kaasschaaf een paar plakken van de mosterdkaas.
- Vouw de kalkoen dubbel met de kaas ertussen en zet vast met een prikker.
- Peper en zout de gevulde kalkoen, bestrooi met paprikapoeder en haal deze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopt ei en daarna door het panko broodkruim.
- Snijd de andijvie in grove stukken en was deze zorgvuldig.
- Schil de ui en knoflook en snijd deze fijn.
- Snijd de truffelaardappel in grove stukken en kook deze gaar in 15 minuten. Voeg de melk en de boter toe en stamp deze tot een grove stamppot.
- Bak ondertussen de cordon bleu in de roomboter op middelmatig vuur krokant en gaar in 10 minuten.
- Roerbak ondertussen in een grote bakpan of wok de knoflook en de ui, voeg daarna de uitgelekte andijvie toe en bak deze 5 minuten mee tot de andijvie geslonken is. Breng de andijvie op smaak met peper en zout.
- Serveer de cordon bleu met de truffel-aardappelstamp en de gestoofde andijvie.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen.