Wie houdt er niet van een heerlijk stomend bord vol verse curry? Wij wel! Home Made Chef Muna maakt deze heerlijke groene curry met tilapiafilet. Helemaal niet moeilijk, binnen een halfuurtje op tafel, en gewoon super lekker! Eet smakelijk.
Ingrediënten voor de groene curry:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 pakje groene currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 250 mililiter groentenbouillon
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel maiszetmeel
- kwart theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 tilapiafilets (vers of uit de diepvries)
- 400 gram groene groenten (bijvoorbeeld broccoli of sperziebonen)
- 2 lenteuitjes
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Plaats de tilapiafilets in een ovenschaal met een klein beetje olie of een bakpapiertje zodat ze niet vastplakken. Breng de filets op smaak met zout en peper. Plaats de tilapia in de oven en bak in ongeveer 15 minuutjes gaar.
- Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg hieraan de sjalotjes toe en fruit ze aan.
- Voeg de groene currypasta hieraan toe en bak kort aan zodat de smaken goed vrijkomen. Zet hierna je vuur omlaag en voeg de kokosmelk toe.
- Meng in een klein schaaltje het maiszetmeel met het water. Voeg dit toe aan de curry om het te laten indikken.
- Voeg hierna de bouillon aan de curry toe, en de gesneden groenten. Kook dit geheel 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Haal de tilapia uit de oven en voeg toe aan de curry. Bak het geheel nog 5 minuutjes op een laag vuurtje door zodat de smaken goed in de vis kunnen trekken.
- Serveer met fijngesneden bosui.
Tip: serveer de curry met rijst of bloemkoolrijst.