Classic Beef Burger special

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de 'Classic Beef Burger special'

 

  • 200 gram rundergehakt
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 witte sesambollen, doormidden gesneden
  • Olijfolie
  • 2 plakjes oude kaas
  • 2 kleine eieren
  • Ketchup, naar smaak
  • 2 losse bladeren kropsla
  • 1 augurk, in dunne lange plakjes gesneden
  • 2 plakken vleestomaat, 0,5 cm dik 

 

Bereiding:

  1. Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, vorm in de hand 2 mooie ronde burgers.
  2. Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en in een droge hete koekenpan goudbruin bakken. Haal de broodjes uit de pan en bak daarna in de hete pan de burger om en om bruin en rosé. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje oude kaas op zodat deze iets kan smelten. Leg de burger even op een bordje naast het fornuis en bak dan in dezelfde pan de 2 eitjes als spiegelei.
  3. Bouw de burger op met ketchup, kropsla, gebakken burger met kaas, augurkplakjes,   de tomatenplak en het gebakken ei.

Tip: Deze tip geld voor alle burgers die je rosé wilt serveren; laat het vlees na bakken en garen even rusten voor je het eet. Een minuutje of 5 naast het vuur, al dan niet afgedekt met aluminiumfolie, is al voldoende.

 

 

Uit het boek: Lekker burgerlijk

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and dishes

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen