Ingrediënten voor de 'Classic Beef Burger special'
- 200 gram rundergehakt
- Peper en zout, naar smaak
- 2 witte sesambollen, doormidden gesneden
- Olijfolie
- 2 plakjes oude kaas
- 2 kleine eieren
- Ketchup, naar smaak
- 2 losse bladeren kropsla
- 1 augurk, in dunne lange plakjes gesneden
- 2 plakken vleestomaat, 0,5 cm dik
Bereiding:
- Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, vorm in de hand 2 mooie ronde burgers.
- Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en in een droge hete koekenpan goudbruin bakken. Haal de broodjes uit de pan en bak daarna in de hete pan de burger om en om bruin en rosé. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje oude kaas op zodat deze iets kan smelten. Leg de burger even op een bordje naast het fornuis en bak dan in dezelfde pan de 2 eitjes als spiegelei.
- Bouw de burger op met ketchup, kropsla, gebakken burger met kaas, augurkplakjes, de tomatenplak en het gebakken ei.
Tip: Deze tip geld voor alle burgers die je rosé wilt serveren; laat het vlees na bakken en garen even rusten voor je het eet. Een minuutje of 5 naast het vuur, al dan niet afgedekt met aluminiumfolie, is al voldoende.
Uit het boek: Lekker burgerlijk
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and dishes