Ciç kebab met granaatappelsalade

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail


Ciç kebab

Ingrediënten voor Ciç kebab met granaatappelsalade

bulgur
knoflook
ui
platte peterselie, plantje
schapen gehakt
paprikapasta
sumak
zout
verse oregano
roma tomaten
lente-uitjes, bosje
granaatappel

Benodigdheden

Spiesen
Barbecue

Bereiding

  1. Spoel de bulgur in een fijne zeef af onder de koude kraan en laat het uitlekken. snijd de knoflook, uit en peterselie fijn. Kneed vervolgens het gehakt met de bulgur, knoflook, ui, peterselie, paprikapasta, pul biber en zout goed door met je handen.
  2. Vorm de kebab met natte handen om platte spiesen en maak met je vingers inkepingen in het vlees. Grill het vlees in circa 10 minuten tot het goudbruin en gaar is. Keer ze regelmatig om boven de BBQ.
  3. Meng voor de salade alle ingrediënten, houdt de peterselie en granaatappel pitten achter. Maak de salade op smaak en verdeel over de borden, bestrooi met de peterselie en granaatappelpitten. Serveer de ciç kebab erbij.

Tip: als je geen schapengehakt kunt vinden kun je ook lams- of geitenvlees gebruiken.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.