Ingrediënten voor Ciabattina met scrambled eggs, bacon en bosbessenjam
Bereiding
- Verwarm de oven volgens de instructies op de verpakking van de ciabattina's. Bak de ciabattina's af in de oven volgens de instructies.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de gerookte ontbijtspek totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Leg ze op een bord met keukenpapier en laat de gerookte ontbijtspek uitlekken.
- Laat in dezelfde koekenpan als het pek een flinke klont boter smelten op laag vuur. Klop in de tussentijd alvast de eieren in een mengkom.
- Wanneer de boter gesmolten is, zet je het vuur op zijn allerlaagst en giet je de geklopte eieren in de pan. Begin gelijk de eieren te roeren met een garde om je eieren mooi gelijkmatig te garen. Mocht je ei te hard stollen, haal de pan van het vuur en ga door met roeren. Wanneer je eieren qua consistentie in de buurt komen van kwark is het tijd om ze over te scheppen op een bord. Ze zullen nog iets door garen, dus bak ze vooral niet te lang door.
- Breng de eieren op smaak met peper en zout. Haal de ciabattina broodjes uit de oven en snijd deze door.
- Smeer een royale laag bosbessenjam op de onderste helft van het broodje en leg hierop de gerookte ontbijtspek.
- Verdeel de scrambled eggs over de ciabattina's en maak dit broodje vervolgens af door er wat verse bieslook erboven fijn te knippen
print recept