Chocolade courgette bananencake met koffie frosting

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Onze Home Made Chefs Val & Rosa maakten deze heerlijke, smeuïge én makkelijke chocolade courgette bananencake met koffie frosting. Het is de perfecte eenvoudige cake om het weekend te bakken. Met overrijpe bananen, courgette, boter en een flinke hoeveelheid romige koffie frosting wordt dit zeker een favoriet, geloof ons! Perfect als middagsnack of als dessert op de late avond. Met hun eigen geplante courgettes gingen ze aan de slag. Spannend (en een beetje bijzonder) was het wel, een courgette in een cake verwerken. Aangezien hun bananencake altjd een hit is besloten ze het te combineren, afgetopt met een koffie frosting is het een smaakexplosie in je mond.

Ingrediënten voor Chocolade courgette bananencake met koffie frosting

kleine courgettes, geraspt
middelgrote rijpe bananen, gepureerd
gesmolten kokosolie
honing
eieren
vanille extract
bloem
bakpoeder
gemalen speculaaskruiden
zout
pure chocolade
roomkaas, op kamertemperatuur
boter, op kamertemperatuur
suiker
espressopoeder
vanile extract

Benodigdheden

Oven met bakvorm en bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier en spray in met bakspray.
  2. Leg de geraspte courgette in een schone handdoek en knijp het overtollige water eruit. Dit is heel belangrijk dat je dit goed doet, anders krijg je een hele natte cake.
  3. Meng in een grote kom de geprakte bananen, kokosolie, honing, eieren en vanille door elkaar tot het goed gemixt is. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix tot een mooi geheel. Spatel de courgette en tot slot de chocolade erdoor. Giet het beslag in de springvorm. Bak de cake gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  4. Voor het glazuur los je de espressopoeder op in 1 eetlepel heet water. Klop in een staande mixer de roomkaas en boter tot licht en heel luchtig, ongeveer 2 minuten. Voeg de suiker, koffie en vanille toe. Klop tot het glazuur goed door tot het licht van kleur is en heel luchtig, nog voor ongeveer 2 tot 4 minuten
  5. Verdeel het glazuur over de cake. Snijd in stukjes en geniet!

 

Heb jij deze lekkere cake gemaakt? Maak dan een foto en tag ons op social media. Wij zijn altijd heel benieuwd wat jullie reacties en creaties zijn! 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen