Biet Wellington

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 4 rauwe rode bieten (even groot)
  • 200 gram ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 200 gram kastanjechampignons (Let op, zonder stelen, deze gebruik je bij de verse groentebouillon)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn 
  • bladerdeeg op rol (270 gram)
  • 1 middelgroot ei (losgeklopt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bieten, bestrooi ze met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie. Pof de bietjes in circa 60 minuten gaar. Haal ze vervolgens uit de oven en verwijder de folie.
  2. Maal ondertussen de ui, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. 
  3. Verhit de olie in een pan en bak het ui-champignon mengsel 8 minuten op middelhoog vuur. Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Bak het mengsel nog 2 minuten.
  4. Halveer een plak bladerdeeg, zodat je 2 gelijke stukken hebt. Leg de eerste plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de tweede plak uit, zodat hij een half keer  zo breed is geworden.
  5. Verdeel een kwart van het champignonmengsel over het midden van de plak bladerdeeg, laat 2 cm aan de rand vrij. Verdeel de biet en de rest van het champignonmengsel erover.
  6. Leg de tweede deegplak erop en druk de randen aan met een vork. 
  7. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bak de biet Wellington in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip: de bietjes kun je een dag van tevoren poffen. 

Zelf toe te voegen

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • zout 

Meer recepten met bietjes? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen