Ingrediënten voor runderlappen met Bredaas bier
- 2 tenen knoflook
- 6 uien
- 1 winterpeen
- 400 gram Runderlappen
- 2 tl kruidenmix voor stoofvlees
- 1 flesje Breda’s bier
Basisingrediënten op voorraad
- boter
- peper en zout
Benodigdheden
braadpan met deksel, bakplaat met bakpapier, kookpan.
Bereiden:
Gestoofde runderlappen:
- Pel en snipper een ui en de knoflook. Schil de winterpeen en snijd in blokjes.
- Breng de runderlappen op smaak met flink peper en zout. Bak het vlees in een klontje boter aan twee kanten bruin. Voeg de gesneden ui, knoflook en wortel toe en bak 3 minuten mee. Blus af met het volle flesje bier en een snuf zout. Laat circa 5 minuten voor de helft inkoken.
- Voeg het zakje specerijen toe en plaats de deksel op de pan. Laat het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur sudderen.
- Zodra het vlees uit elkaar valt kun je de deksel eraf laten om het geheel in te laten koken.
Gepofte uienpuree:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Plaats de uien in zijn geheel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten tot ze zacht gepoft zijn. De uien mogen aan de buitenkant zwart kleuren. Zo krijgen ze een lekkere geroosterde smaak. Laat ze kort afkoelen en verwijder de schil.
- Hak de gepofte ui tot een grove uienpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je kunt altijd wat water toevoegen aan de runderlappen als de saus te dik is.
Meer recepten met uien? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.