Ingrediënten uit de box:
- 200 gram kikkererwten
- 2 rode uien
- 1 bol knoflook (waarvan 2 tenen te gebruiken voor dit recept)
- 3 tomaten
- 2 oranje paprika’s
- 200 gram paneer (Indiase kaas)
- Oregano
- 1 bloemkool
- 1 zakje Indian spicemix
- 250 milliliter yoghurt
Ingrediënten uit eigen voorraad:
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: kookpan 2x, pan, rasp, ovenplaat met bakpapier, ruime pan met deksel.
Voorbereiden: Week de kikkererwten 12 uur in koud water voor je ze gebruikt.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Kook de kikkererwten circa 55 minuten tot ze gaar zijn. Giet af.
- Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes. Snijd de paneer in blokjes. Pluk de takjes van 6 takjes oregano.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de paneerblokjes bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
- Snijd roosjes van de bloemkool. Bewaar de kern.
- Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster circa 20 minuten in de oven.
- Rasp de kern van de bloemkool tot rijst.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de paprika en Indian curry spicemix toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, de oregano, een snuf zout en 100 milliliter water toe. Laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Voeg de gekookte kikkererwten toe en stoof nog 5 minuten mee. Zet het vuur uit en voeg de paneer en yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de bloemkoolrijst circa 1 minuut in water met zout en giet af.
- Serveer de curry met de bloemkoolrijst, en geroosterde bloemkoolroosjes.
Tip: Wil je de curry wat pittiger maken? Dan kun je wat sambal toevoegen.
Meer recepten met kikkererwten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.