Ingrediënten:
- 750 gr kokkels
- 100 gr zeekraal
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes tijm
- 1 rode peper
- 1 citroen
- 200 gr spaghetti
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: Rasp, ruime kookpan, koekenpan.
Bereiden:
- Leg de kokkels minimaal een halfuur in koud water met zout om ze schoon te maken. De kokkels spugen dan zelf het zand dat nog in de schelpen zit uit. Verwijder eventuele kapotte schelpen en de schelpen die drijven.
- Controleer de zeekraal op donkere plekken of dikke stelen. Maak eventueel schoon en was de zeekraal.
- Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd in fijne reepjes.
- Was de citroen. Rasp de schil en pers het sap eruit.
- Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de spaghetti circa 9 minuten.
- Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper. Voeg de kokkels en zeekraal toe en bak 1 minuut tot de schelpen opengaan. Voeg de geraspte citroenschil en het sap toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de spaghetti af, meng de spaghetti door de saus en verwarm nog 30 seconden.
- Garneer met de zeekraal.
Tip: De hoeveelheid zout is belangrijk voor dit recept om de smaken goed uit te laten komen dus proef goed voordat je serveert.