Gevulde Portobello's

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten:

  • 4 tomaten 
  • 1 aubergine
  • 2 uien 
  • 2 tenen knoflook
  • Gerookt spek 
  • 4 portobello’s
  • Tijm
  • Zakje geraspte geitenkaas 
  • olijfolie
  • peper en zout 
  • honing

Kookgerei: Oven, ovenplaat met bakpapier, koekenpan. 

Bereiden: 

  1. Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en het kroontje. Snijd in blokjes. 
  2. Snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi met een beetje zout en laat 15 minuten staan. Dep hierna droog met keukenpapier. 
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd het spek in blokjes. 
  5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak op laag vuur de spekjes, ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 1 minuut mee. 
  6. Voeg de tomatenblokjes toe. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Verwijder de steel van de portobello’s en plaats deze met de bolle kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. 
  8. Vul de portobello’s met het groenten mengsel. Verdeel de geraspte geitenkaas over de gevulde portobello’s. 
  9. Bak de portobello’s in de voorverwarmde oven voor circa 20 minuten. 
  10. Besprenkel de portobello’s als ze uit de oven komen met een beetje honing en wat blaadjes tijm.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen