Ingrediënten:
- 4 tomaten
- 1 aubergine
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Gerookt spek
- 4 portobello’s
- Tijm
- Zakje geraspte geitenkaas
- olijfolie
- peper en zout
- honing
Kookgerei: Oven, ovenplaat met bakpapier, koekenpan.
Bereiden:
- Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en het kroontje. Snijd in blokjes.
- Snijd de aubergine in blokjes. Bestrooi met een beetje zout en laat 15 minuten staan. Dep hierna droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd het spek in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak op laag vuur de spekjes, ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de aubergine toe en bak circa 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en voeg deze toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de steel van de portobello’s en plaats deze met de bolle kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
- Vul de portobello’s met het groenten mengsel. Verdeel de geraspte geitenkaas over de gevulde portobello’s.
- Bak de portobello’s in de voorverwarmde oven voor circa 20 minuten.
- Besprenkel de portobello’s als ze uit de oven komen met een beetje honing en wat blaadjes tijm.