Ingrediënten:
- 500 gr aardapppeltjes
- 1 prei
- 3 tenen knoflook
- 4 eieren
- 100 ml volle yoghurt
- Zakje rozijntjes
- 1 paarse spitskool
- 250 gr steak
- Peper en zout
- Olijfolie
- Mayonaise
Kookgerei: Ovenschaal met bakpapier, steelpannetje, mengkom, keukenpapier, grillpan, pan.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was en snijd de aardappeltjes in blokjes. Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hier de aardappeltjes in.
- Snijd het groen van de prei in ringen en was grondig. Pel en hak 2 tenen knoflook.
- Meng de prei met de knoflook en een scheut olijfolie door de aardappeltjes. Breng op smaak met peper en zout. Rooster circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de eieren circa 10 minuten. (Begin als de aardappeltjes 20 minuten in de oven staan, dan zijn ze tegelijk klaar)
- Meng de yoghurt, 50 gram mayonaise, en rozijntjes tot een sausje.
- Haal de aardappeltjes uit de oven. Pel de eieren en hak grof. Meng de eieren en het sausje door de aardappels. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de spitskool en het wit van de prei in reepjes. Pel en hak 1 teen knoflook.
- Droog de steak met een keukenpapiertje en breng op smaak met peper en zout.
- Grill de steak circa 2 minuten aan beide kanten en laat rusten in aluminiumfolie.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof hierin de spitskool, knoflook en prei met 2 eetlepels water gedurende 5 minuten.
- Snijd de steak, serveer met de lauwwarme aardappelsalade en gestoofde spitskool.