Ingrediënten uit de box:
- Verse kurkuma
- Lente-ui
- 100 gram rijstebloem
- 100 milliliter slagroom
- 10 gram kokos
- Rode peper
- Limoen
- Vissaus
- Komkommer
- Gerookte Makreel
- Taugé
Ingrediënten uit eigen voorraad:
- zout en peper
- olijfolie
Kookgerei: Rasp, mengkom met garde.
Bereiden:
- Schil en rasp de kurkuma. Draag hierbij het liefst handschoentjes en pas op voor je kleding. Kurkuma geeft veel kleur af.
- Snijd het wit van de lente-ui zo fijn mogelijk.
- Meng de rijstebloem, slagroom, kokos, geraspte kurkuma, lente-ui, 100 milliliter water en wat zout en peper tot een glad pannenkoekenbeslag.
- Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd fijn. Knijp de limoen uit. Maak en dressing van het limoensap, de rode peper, vissaus en 4 eetlepels olijfolie.
- Voor dit recept gebruik je een halve komkommer. Snijd deze in vier kwarten, verwijder de kern en snijd schuin in stukken. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen. Pluk de makreel, controleer goed op graten.
- Meng de komkommer, makreel, lente-ui, taugé en de dressing. Laat 10 minuten staan.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak 4 dunne pannenkoeken van het beslag. Vul deze met het makreel-groentenmengsel en serveer direct.
Meer recepten met makreel? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.