Ingrediënten voor Cheesecakjes met blauwe-bessencompote - Rutger van den Broek - 50PlusBeurs
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 130 °C en doe papieren bakvormpjes in een cupcakevorm.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel gelijkmatig over de 12 vormpjes. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glaasje dat in de vormpjes past.
- Meng de roomkaas kort met de fijne suiker. Voeg vervolgens de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles tot een glad mengsel. Dit kan met een handmixer met gardes, maar ook gewoon met een garde. Verdeel het cheesecakemengsel over de vormpjes. Dit gaat makkelijk door een ijslepel te gebruiken.
- Bak de mini-cheesecakejes 25-35 minuten. De bovenkant mag nog iets wiebelen als ze uit de oven komen. Laat ze in de vorm afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pannetje en breng dit al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water en giet dit al roerend bij de compote. Breng de compote al roerend nog kort aan de kook, haal hem van het vuur en laat helemaal afkoelen.
- Verwijder de papiertjes van de cheesecakejes en garneer ze met de compote.
Dit recept is van Rutger van den Broek en komt uit zijn nieuwste boek, Het Makkelijke Bakboek. Wil je zijn boek kopen? Dat kan bij BookSpot!