Ingrediënten voor California Roll
Benodigdheden
Bereiding
- Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 milliliter koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel sushi azijn over de rijst tot elk korreltje glimt.
- Meng de mayonaise met de fijngesneden surimi.
- Leg een velletje nori op een sushimatje. Verdeel met natte handen een dunne laag rijst over het norivel en druk aan. Laat een rand van 1 cm vrij aan de onderkant. Bestrooi de rijst met sesamzaadjes. Draai het norivelletje met rijst voorzichtig om. Om plakken te voorkomen kun je hem op een stuk plasticfolie leggen.
- Leg op 1/3 van de bovenkant een eetlepel surimi in een lijn op de rijst. Leg er vervolgens 1 tot 2 staafjes komkommer op en 1 tot 3 plakjes avocado. Rol het velletje stevig op met behulp van het sushimatje. Begin bij de bovenkant. Maak het vrijgelaten randje nat met water en rol dan verder op. Herhaal met de resterende vellletjes nori.
- Snijd de rollen in stukjes.
Geen fan van sushi? Geen probleem, we hebben nog veel meer heerlijke Aziatische recepten.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld