Cacao Old Fashioned van The Streetfood Club

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Cacao Old Fashioned van The Streetfood Club

cacaorum
kokossiroop
rode vermout, onze favoriet: Carpano Antica Formula
stukje witte chocolade
cacaoboter
Rum Club Rum
kokoswater
kristalsuiker

Benodigdheden

Double old fashioned glas (we mean, kijk naar deze glazen: kwijl)

Bereiding

Cacaorum
  • 100 g cacaoboter
  • 700 ml Rum Club Rum

Smelt in een steelpan de cacaoboter op laag vuur. Neem de pan van het vuur en voeg de rum toe, roer goed door en zet in de vriezer. De boter bevriest, maar de rum niet; de rum heeft nu de smaak van de cacaoboter opgenomen. Zorg dat je alle stukjes cacaoboter uit de rum zeeft, zo nodig door een koffiefilter. Doe de rum daarna terug in de oorspronkelijke fles en plak er een label met ‘Cacaorum’ op

Kokossiroop
  • 500 ml kokoswater
  • 1 kg kristalsuiker

Breng in een pan het kokoswater op hoog vuur aan de kook. Doe de suiker erbij en klop met een garde tot hij is opgelost; dit duurt circa 1 minuut (de vloeistof moet zo helder zijn dat je de bodem van de pan kunt zien). Neem de pan meteen van het vuur en laat hem afgedekt 12 uur staan bij kamertemperatuur. In de koelkast blijft de siroop een paar weken goed.

Cocktail

Doe de cacaorum, kokossiroop en rode vermout in een mixglas en vul aan met ijsklontjes. Roer ongeveer 1,5 minuut, strain het in je cocktailglas, voeg verse ijsklontjes toe en zet een stukje witte chocolade op de rand van het glas.

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen