Ingrediënten voor Cacao Old Fashioned van The Streetfood Club
Benodigdheden
Double old fashioned glas (we mean, kijk naar deze glazen: kwijl)
Bereiding
Cacaorum
- 100 g cacaoboter
- 700 ml Rum Club Rum
Smelt in een steelpan de cacaoboter op laag vuur. Neem de pan van het vuur en voeg de rum toe, roer goed door en zet in de vriezer. De boter bevriest, maar de rum niet; de rum heeft nu de smaak van de cacaoboter opgenomen. Zorg dat je alle stukjes cacaoboter uit de rum zeeft, zo nodig door een koffiefilter. Doe de rum daarna terug in de oorspronkelijke fles en plak er een label met ‘Cacaorum’ op
Kokossiroop
- 500 ml kokoswater
- 1 kg kristalsuiker
Breng in een pan het kokoswater op hoog vuur aan de kook. Doe de suiker erbij en klop met een garde tot hij is opgelost; dit duurt circa 1 minuut (de vloeistof moet zo helder zijn dat je de bodem van de pan kunt zien). Neem de pan meteen van het vuur en laat hem afgedekt 12 uur staan bij kamertemperatuur. In de koelkast blijft de siroop een paar weken goed.
Cocktail
Doe de cacaorum, kokossiroop en rode vermout in een mixglas en vul aan met ijsklontjes. Roer ongeveer 1,5 minuut, strain het in je cocktailglas, voeg verse ijsklontjes toe en zet een stukje witte chocolade op de rand van het glas.