Ingrediënten voor Burrata salade met geroosterde groenten van Val & Rosa
Benodigdheden
- Oven met bakpapier en bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de zoete aardappel af en snijd eventueel de oneffen stukken eruit. Snijd de zoete aardappel vervolgens in grote stukken. Snijd ook de paprika en de courgette in grote stukken. Doe deze gesneden groenten vervolgens in een kom en voeg hier de olijfolie en de harissa aan toe en meng dit goed door.
- Wanneer de groenten goed bedekt zijn met de harissa, schep je de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de groenten goed uit en strooi naar smaak nog een beetje peper en zout over de groenten. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Het is belangrijk dat de aardappel een bite heeft en niet helemaal zacht wordt. Prik even in de aardappel om te controleren of hij goed is. Wanneer je hem te hard vindt gaar je de groenten nog iets langer in de oven.
- Leg ondertussen de buratta op de borden en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd hem eventueel nog in wat kleinere stukken om de pitjes eruit te halen. Knijp goed in de schil, want hierdoor laten de pitjes sneller los. Pel daarna eventueel de pistache noten als je deze ongepeld hebt gekocht. Doe de granaatappel pitjes in een kom samen met de pistachenoten en snijd de basilicum fijn en voeg dit hieraan toe.
- Haal de groenten uit de oven en schep een beetje op het bord. Je kunt dit gerecht warm of koud serveren. Enjoy!
print recept