Burger ovenschotel met champignons, knol en eieren

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Burger ovenschotel met champignons, knol en eieren

Ingrediƫnten voor Burger ovenschotel met champignons, knol en eieren

Galloway burgers
gele ui
champignons
eieren
knolselderij
knoflook
geraspte pestokaas

Benodigdheden

  • Peper en grof zeezout
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Kookpan
  • Bakpan
  • Oven met ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Schil de knolselderij, snijd deze in grove stukken en kook deze gaar in 15 minuten.
  3. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in partjes. Schil de ui en de knoflook en snijd deze fijn.
  4. Bak in een klontje roomboter de burger kort bruin aan beide kanten, en probeer de burger daarbij rauw van binnen te houden.
  5. Haal de burger uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  6. Voeg nu de ui en de knoflook toe aan dezelfde pan en bak kort aan in het vet van de burger.
  7. Bak daarna de champignons mee tot ze gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de champignons en de ui rondom de burger en verdeel gelijk.
  8. Giet de knolselderij af, prak deze met een pureestamper of keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de knolpuree gelijkmatig over de burgers, de champignons en de ui en rasp hierover de kaas.
  10. Duw met een lepel 2 kuilen in de knolpuree waar de eieren in passen, en breek de eieren hierin open.
  11. Peper en zout het geheel van boven en plaats in de oven voor 10 minuten tot het eiwit gaar is. De dooier mag, als je het lekker vindt, lopend blijven.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.