Burger bao sesam

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De oprichten van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg: ‘Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte.' In het boek Vleesch staan honderd heerlijcke recepten voor vleesliefhebber. De recepten zijn verdeeld over vijf eetmomenten: ontbijt, brunch & lunch, lecker snacken, doordeweecks, weeckend en tradities.
burgerbaobuns boek Vleesch HMC

Ingrediënten voor Burger bao sesam

lente-uien
gember
knoflook
sesamzaad
arachide- of zonnebloemolie
vegan Ereburgers van De Vegetarische Slager
teriyakiwoksaus
bao's (diepvries Aziatische supermarkt of zelfgemaakt*)
atjar tjampoer of zeewiersalade (Chucka Wakame)

Benodigdheden

Bereiding

Zelfgemaakte bao's *

 1. Zeef 500 gram tarwe- of bapaomeel boven een kom. Maak een kuil in het midden en strooi er 1.5 tl droge gist, 2.5 el suiker en 1.5 tl bakpoeder in en 3/4 tl zout langs de rand.
 2. Giet 300 ml lauwwarm water erbij en meng alles goed door elkaar.
 3. Kneed 10 tot 15 minuten tot je een soep deeg hebt.
 4. Vet een kom in met 1 el zonnebloemolie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een vochtige doek en laat dit op een vrij warme plek 1 tot 1.5 uur rijzen.
 5. Kneed nog 3 minuten en verdeel het deeg in 1 porties. Rol met bloem bestoven handen tot ze een balletje zijn.
 6. Druk ze om de beurt in de hand tot ovale plekken en bestrijk ze dun met olie. Leg in het midden een chopstick en vouw losjes dubbel (niet aandrukken). Verwijder de chopstick en leg de bao's op stukken bakpapier (7 bij 7 cm).
 7. Bestrijk ze met wat olie en leg er een vel bakpapier en een doek over. Laat de bao's nog 30 minuten rijzen. Stoom ze volgens de aanwijzingen in het recept.
 8. Zet de om de bao's te stomen vlak voor het serveren een stoompan of kookpan met een laagje water en een stoommand erboven op het vuur.
 9. Leg de bao's met bakpapier eronder met wat tussenruimte naast elkaar in de pan of in de mand.
 10. Dek de pan of mand af met de deksel en stoom de bao's in circa 15 minuten gaar. Het is handig om een stoommand met verschillende lagen te gebruiken, zodat alle broodjes in één keer kunnen worden gestoomd. Maar in porties gaat het stomen ook.

Vulling bao's

 1. Snijd de lente-uien in lange dunne repen en leg ze in een bak ijskoud water zodat ze opkrullen.
 2. Schil de gember en pel de knoflook, wrijf of maal ze met de helft van de sesam tot een pasta. Meng dit samen met 4 eetlepels olie.
 3. Rooster de rest van het sesamzaad in een droge koekenpan al roerend heel snel (2 tot 3 minuten) goudbruin. Bewaar ze daarna op een schaaltje.
 4. Snijd de Ereburgers in vieren en vorm de stukken een beetje ovaal. Besmeer ze aan beide kanten met het gember-sesammengsel.
 5. Gril de burgers (grillpan, grillplaat of op de barbeqeu) om en om lichtbruin (circa 6 minuten). Bestrijk ze met de teriyakisaus en gril ze nog een halve minuut tot 1 minuut aan beide kanten.
 6. Dep de lente-uikrullen droog met wat keukenpapier. Snijd de warme bao's open en beleg ze met atjar tjampoer of zeewiersalade, de Ereburgers en de lente-ui. Bestrooi ze met het sesamzaad en serveer de bao's direct.

Benieuwd naar meer recepten uit het kookboek Vleesch? Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.