Ingrediënten voor Bulgursalade met kippendijen, geroosterde bloemkool en yoghurtdressing
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Oven met bakplaat
- Kleine steelpan
- Bakpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 C°.
- Smeer de bloemkool in met olijfolie en de helft van de kerrie, plaats op een ovenplaat in de oven voor 30 minuten totdat hij goudbruin en beetgaar is.
- Snijd ondertussen de kippendijen in kleine reepjes, en de tomaat in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Bak de kippendijen aan in een diepe pan samen met de rest van de kerrie, de ui en de helft van de knoflook. Voeg daarna de bulgur, de tomaat en de bouillon toe en laat het geheel gaar stoven in 10 minuten.
- Maak ondertussen de yoghurt op smaak met peper, zout, scheutje olijfolie en de rest van de knoflook.
- Laat de bulgur staan in de pan met een deksel totdat de bloemkool gaar is en verwarm kort indien nodig, zodat hij weer iets warmer is (maar het hoeft niet heel heet te zijn). Maak op smaak met de gehakte groene kruiden, peper en zout.
- Serveer de geroosterde bloemkool los op tafel met de bulgursalade, de rucola en de yoghurtdressing apart.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen.