Bulgursalade met kippendijen, geroosterde bloemkool en yoghurtdressing

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een frisse bulgursalade met malse kippendijen, geroosterde bloemkool en geserveerd met een zachte yoghurtdressing. Klinkt goed in de oren toch.

 

Bulgursalade met bloemkool

Ingrediënten voor Bulgursalade met kippendijen, geroosterde bloemkool en yoghurtdressing

kippendijen
bloemkool
tomaat
yoghurt
gele ui
rucola
bulgur (alternatief; couscous of tarly)
kerrie
knoflook
groentebouillon
groene kuiden

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 C°.
  2. Smeer de bloemkool in met olijfolie en de helft van de kerrie, plaats op een ovenplaat in de oven voor 30 minuten totdat hij goudbruin en beetgaar is.
  3. Snijd ondertussen de kippendijen in kleine reepjes, en de tomaat in partjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Bak de kippendijen aan in een diepe pan samen met de rest van de kerrie, de ui en de helft van de knoflook. Voeg daarna de bulgur, de tomaat en de bouillon toe en laat het geheel gaar stoven in 10 minuten.
  5. Maak ondertussen de yoghurt op smaak met peper, zout, scheutje olijfolie en de rest van de knoflook.
  6. Laat de bulgur staan in de pan met een deksel totdat de bloemkool gaar is en verwarm kort indien nodig, zodat hij weer iets warmer is (maar het hoeft niet heel heet te zijn). Maak op smaak met de gehakte groene kruiden, peper en zout.
  7. Serveer de geroosterde bloemkool los op tafel met de bulgursalade, de rucola en de yoghurtdressing apart.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen