Ingrediënten voor Bruschetta with dadelcrème, brie en prosciutto van Shannah
Bereiding
- Indien nodig, verwarm de oven voor om de ciabatta volgens de instructies af te bakken. Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels doormidden zodat ze makkelijker vermalen kunnen worden.
- Voeg de roomkaas, crème fraîche, stukjes dadel & de ahornsiroop toe aan een grote kom en mix deze goed totdat je een glad mengsel hebt.
- Snijd de brie in plakken van één centimeter dik en qua breedte die redelijk overeen komen met de diameter van je brood. Zet de brie nog even in de koelkast zodat hij in de tussentijd niet te zacht wordt en niet alle plakken aan elkaar gaan zitten.
- Snijd de kontjes van de ciabatta af. Snijd vervolgens de ciabatta in de breedte, in plakken van ongeveer 3 centimeter dik. Giet wat olijfolie over één kant van je ciabatta plakken voordat je ze op de grill legt. Grill er een aantal tegelijkertijd totdat ze goed knapperig zijn en je grillstrepen ziet.
- Pak je teentje knoflook en snijd het onderste deel eraf. Plet de knoflook met je mes en pel hem vervolgens. Snijd de kloof in de lengte doormidden. Wrijf de rauwe knoflook met de platte kant over de geroosterde ciabatta.
- Smeer een redelijk dun laagje dadelcrème op de geroosterde ciabatta. Leg een plakje brie bovenop de laag dadelcrème. em een plak prosciutto en snijd deze doormidden in de breedte. Vouw de stukken prosciutto nonchalant in elkaar om wat diepte te creëren en plaats deze vervolgens bovenop de brie.
- Maak het af met een royale hoeveelheid versgemalen peper. Geniet er van & probeer ze niet allemaal voor jezelf te houden!
print recept