Ingrediënten
- 1 zak Brabants worstenbrood mix 500 gr
- 600 gr gehakt
- 2 eieren
- 260 ml lauwwarm water
- zout en peper
Kookgerei: Mengkom, handmixer met deeghaken, huishoudfolie, bakplaat, deegroller.
Bereiding
- Meng de broodmix met 260 ml lauwwarm water. Kneed met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed hierna nog 10 minuten door.
- Dek het deeg af met folie en laat 45 minuten op kamertemperatuur rijzen tot dubbel volume.
- Kneed het gehakt met zout, een flinke snuf peper en 1 ei. Verdeel het gehakt in 15 gelijkmatige stukjes en rol hiervan worstjes van 10 centimeter.
- Verdeel het brooddeeg in 15 stukken van circa 50 gram per stuk. Draai er mooie bolletjes van en leg deze ruim uit elkaar op een bakplaat. Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
- Rol de bolletjes deeg uit met een deegroller tot vierkantjes. Leg aan een zijde de gehaktworstjes. Vouw de overgebleven deegflap over het gehakt en druk de naad goed dicht. Leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat. Klop 1 ei los en bestrijk de worstenbroodjes hiermee. Laat ze hierna nogmaals 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de worstenbroodjes in circa 15 minuten gaar.
Tip: Heb je geen handmixer met deeghaken? Je kunt het deeg ook met de hand kneden. Je maakt de worstenbroodjes nog Brabantser met een snufje nootmuskaat in het gehakt.