Ingrediënten
- 300 gram bonenmix
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- 1 tl suiker
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: Kookpan, staafmixer.
Voorbereiden: Week de bonenmix gedurende 12 uur in koud water voor gebruik.
Bereiding
- Kook de bonen circa 30 minuten tot ze zacht zijn in water met wat zout.
- Pel en snipper de knoflook en ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd fijn.
- Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in stukken. Pureer met een staafmixer de tomaten en rode peper met 1 eetlepel suiker tot een gladde saus.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg nu het tomatenmengsel toe en kook tot een dikke saus. Voeg de gekookte bonen toe en laat circa 5 minuten door sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul een jar met de bonen in tomatensaus.