Boerenkoolwok met Blauwe Kaas, Vijgen en Noten

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Typisch een gevalletje ”out off the wok” een supersnelle en erg lekkere boerenkoolwok. Ben je geen fan van blauwe kaas, probeer dan gewoon oude kaas!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Boerenkoolwok met Blauwe Kaas, Vijgen en Noten

gedroogde vijgen
geroosterde macadamia noten
Arachideolie
boerenkool
gorgonzola
notenolie

Benodigdheden

Wok

Bereiding

  1. Snijd het steeltje van de gedroogde vijgen en snijd ze vervolgens in reepjes.
  2. Hak de macadamia noten grof.
  3. Verhit een scheutje arachideolie in de wok.
  4. Wok de boerenkool circa 5 minuten tot deze begint te slinken, maar nog wel structuur heeft.
  5. Voeg de vijgen en de macadamia noten toe aan de boerenkool en verbrokkel de gorgonzola over het geheel en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng de boerenkoolwok op smaak met zout, peper en een beetje notenolie.

Tip: serveer de boerenkoolwok met rijst of pasta, ook heerlijk als bijgerecht!

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Onze Home Made Chefs hebben ook nog een heel lekker recept voor een boerenkoolsalade met appel, rozijnen en fetakaas.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen