Ingrediënten voor Boerenkoolwok met Blauwe Kaas, Vijgen en Noten
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd het steeltje van de gedroogde vijgen en snijd ze vervolgens in reepjes.
- Hak de macadamia noten grof.
- Verhit een scheutje arachideolie in de wok.
- Wok de boerenkool circa 5 minuten tot deze begint te slinken, maar nog wel structuur heeft.
- Voeg de vijgen en de macadamia noten toe aan de boerenkool en verbrokkel de gorgonzola over het geheel en meng alles goed door elkaar.
- Breng de boerenkoolwok op smaak met zout, peper en een beetje notenolie.
Tip: serveer de boerenkoolwok met rijst of pasta, ook heerlijk als bijgerecht!
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Onze Home Made Chefs hebben ook nog een heel lekker recept voor een boerenkoolsalade met appel, rozijnen en fetakaas.