Home Made Chefs kan de Dag van de Pecan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Daarom hebben wij voor jullie een lekkere frisse salade met pecannoten.
Hou je van boerenkool, maar heb je geen zin in een zware stamppot? Dan is deze boerenkool maaltijdsalade met appel en feta perfect. Door de zomerse smaken van de sinaasappel en de appel en de winterse boerenkool kan deze salade het hele jaar door gegeten worden.
Ingrediënten voor Boerenkoolsalade met Appel, Rozijnen en Fetakaas
Bereiding
- Breng de rozijnen samen met de suiker aan de kook in het bier en laat rustig inkoken tot het geheel wat stroperig wordt. Laat daarna afkoelen.
- Houdt 2 handjes boerenkool apart. Breng, voor de rest van de boerenkool, een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de boerenkool. Als de kool zacht wordt kun je hem afgieten en afspoelen met koud water. Laat de boerenkool heel goed uitlekken.
- Pers de sinaasappel uit en breng het sap samen met de honing aan de kook voor 3 minuten. Laat dit afkoelen. Maak er een dressing van door er 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak doorheen te kloppen.
- Frituur de boerenkool die je achtergehouden hebt in een pan met een goede hoeveelheid zonnebloemolie op 170 °C graden; Dit duurt ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Dit zorgt voor een lekkere krokant bite in de salade. Als de boerenkool niet meer bruist en donkergroen kleurt kun je hem uit de olie halen, laten uitlekken en bestrooien met wat zout naar smaak.
- Meng de geblancheerde boerenkool met de rozijnen en bierstroop, appelstukjes, fetakaas en sinaasappeldressing. Strooi de pecannoten en gefrituurde boerenkool over de boerenkoolsalade en serveer met de partjes sinaasappel.
Tip: Deze smaakcombinatie is ook erg lekker als warme stamppot variant. Gebruik dan de dressing als sausje bij de stamppot.
Het recept voor de boerenkoolsalade komt uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld